omhoog
Yuverta vmbo Amersfoort

Ons onderwijs

Leerwegen op het vmbo

Bij Yuverta vmbo Amersfoort volg je één van deze leerwegen:

 • Basisberoepsgerichte leerweg (vmbo basis)

  Met je diploma vmbo-b kun je naar een mbo-opleiding op niveau 2.

 • Kaderberoepsgerichte leerweg (vmbo kader)

  Met je diploma vmbo-k kun je naar een mbo-opleiding op niveau 3 en soms ook naar niveau 4.

 • Gemengde leerweg (vmbo gl)

  Met je vmbo-gl diploma kun je naar alle mbo opleidingen op niveau 3 en 4.

 • Theoretische leerweg (vmbo tl)

  Als je makkelijk leert en graag theoretische lessen volgt, dan is de theoretische leerweg geschikt voor jou. Je doet examen in 6 theoretische vakken. Na het examen stroom je door naar niveau 4 of 3 van het middelbaar beroeps onderwijs (mbo) en soms naar de havo. 

  Met je diploma vmbo-tl kun je doorstromen naar een mbo opleiding op niveau 4. Ook kun je met dit diploma naar de havo.

Vakken

Je krijgt de verplichte theorievakken, zoals Nederlands, wiskunde, Engels en biologie. We zijn een groene school. Daarom leer je bij ons ook veel over dieren, bloem, natuur, voeding, techniek en outdoor. Dat doe je niet alleen met theorie, maar vooral door te doen!

Leerling gestuurd leren

Yuverta vmbo Amersfoort is een moderne school waar je les krijgt door middel van doelgericht, leerlinggestuurd leren. Dat doen we met speciale lesprogramma’s die zijn gericht op samenwerken en leren in de 21ste eeuw. We gebruiken daarvoor moderne middelen, methoden en technieken die jou extra voordeel geven.

Het onderwijs bij Yuverta sluit aan op wat jij doet én kan. Jouw persoonlijke ontwikkeling staat voorop. Daarom leer je bij ons in je eigen tempo en op je eigen niveau, op de manier die bij jou past. Hoe je leert, dat ligt voor een groot deel aan jou. Samen met de docenten maak je een leertraject dat jou de grootste kans van slagen geeft.

Om te beginnen zorgen we er natuurlijk samen voor dat je overgaat naar de volgende klas. In het laatste jaar zorgen we voor de allerbeste voorbereiding op de examens. Zodat jij met succes kan doorstromen naar havo of mbo. 

Leren voor de wereld van morgen

Ruim zestig procent van de huidige basisschoolleerlingen heeft straks een beroep dat nu nog niet bestaat. Welke beroepen dat zijn gaat die generatie deels zelf bepalen. Ook daarom doen we bij Yuverta actief aan leerlinggestuurd leren.

We geven in de opleiding veel aandacht aan belangrijke, hedendaagse onderwerpen zoals duurzaamheid, groen leven en werken, voeding, klimaat, (groene) technologie en welzijn van mens en dier. Zo vinden de leerlingen straks nog beter voorbereid hun eigen weg in de nieuwe wereld.

Les krijgen in een veilige omgeving

Bij ons op school kennen we elkaar en zorgen we voor elkaar. We zijn een leuke, kleinschalige school waar je les krijgt in een veilige omgeving. Pesten, discriminatie en geweld accepteren we niet. Daar kun je van op aan! Samen met docenten, medewerkers én ouders of verzorgers doen we ons uiterste best voor elke leerling. Niemand blijft achter. Zo haalt elke leerling de best mogelijke resultaten. Daar doen we het voor.

Gezond op school

Veilig leren betekent bij ons ook dat je gezond moet blijven. Dat doen we op verschillende manieren. In de kantine op school kun je terecht voor lekker, gezond eten. Daar hebben we zelfs de Gouden Kantineschool voor gewonnen.

Is een docent ziek? Dat betekent niet meteen dat de les niet doorgaat. Als het even kan, dan gaan de leerlingen gewoon naar de klas. De docent komt digitaal en geeft les via een beeldscherm. Zo hoef je niks te missen. Je blijft je klasgenoten zien en je loopt geen achterstand op.

Ben je zelf ziek? Of moet je om een andere reden voor de zekerheid thuisblijven? Dan gaan we je zoveel mogelijk via de computer lesgeven. Loop je toch een achterstand op? We doen er sowieso samen alles aan om de achterstand in te lopen. Zo krijg jij geen nadeel door iets waar je zelf niks aan kan doen.

Actief meewerken aan een betere wereld

Bij Yuverta vinden we het belangrijk om te zorgen voor een positieve invloed op de wereld. Dat geldt voor de school, de docenten en andere medewerkers en natuurlijk de leerlingen. Daarmee zijn we gelukkig niet de enigen. De 193 landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties proberen ook om de wereld op positieve wijze te veranderen. Daarom hebben ze samen zeventien verschillende, duidelijke doelen afgesproken: de zogeheten sustainable development goals (duurzame ontwikkelingsdoelen).

Yuverta vmbo en mavo Amersfoort heeft zich verbonden aan deze doelen. We sluiten er op eigen wijze en heel praktisch bij aan. Dat doen we onder andere door middel van onze themaklassen; thema’s die in je hele opleiding terugkomen. Zo ontwikkelen onze leerlingen zich op gebieden die actief door de Verenigde Naties worden ondersteund. Op deze manier helpen we onze leerlingen én op termijn de hele maatschappij vooruit.

Kijk voor meer informatie over de duurzame ontwikkelingsdoelen op www.sdgnederland.nl

Lees meer


Themaklassen

Themaklassen krijg je op Yuverta in het eerste en tweede jaar. Voor deelname vragen we een bescheiden ouderlijke bijdrage. Kies (bij je inschrijving voor onze school) uit een techklas, kookklas, paardenklas of kunstklas. Of kies de groenklas, die we geven zonder extra kosten. In al deze klassen leer je van alles over een speciaal onderwerp dat ook internationaal in de aandacht staat. Misschien heb je er wel talent voor, of misschien vind je het gewoon interessant. Je leert op deze manier in ieder geval extra dingen waar je altijd wat aan hebt.

Je krijgt er ook een aantekening van in je Plusdocument. Dat krijg je mee bij je diploma. Er staat in wat je allemaal naast de verplichte vakken hebt gedaan, maar bijvoorbeeld ook wat voor speciale vaardigheden of talenten jij hebt. Allemaal dingen die goed van pas kunnen komen bij je vervolgopleiding.

Keuze-uur

Elke dinsdag en donderdag staat er een keuze-uur op het rooster. Je kiest voor een vak dat je extra wilt volgen. Dit kan een vak zijn dat je moeilijk vindt. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een vak dat je juist leuk vindt. Je mentor helpt je bij het maken van een keuze. 

Begeleidingsteam

Het begeleidingsteam bestaat uit de zorgcoördinator, de coördinator onderwijsondersteuning en de orthopedagoog.

Zij begeleiden je als je een leerachterstand, dyslexie of dyscalculie hebt. Ook helpen ze je als je het lastig vindt om voor jezelf op te komen, als je een lichamelijke beperking hebt of als je door ziekte regelmatig niet op school kan zijn. Ze doen dit door je docenten te coachen en trainingen te geven aan groepen en individuele leerlingen. Het begeleidingsteam is ook de schakel tussen je mentor en externe organisaties. Voor meer informatie kun je contact openemen met ons begeleidingsteam.

Na Yuverta vmbo Amersfoort: doorstroom naar alle sectoren in het mbo

Wat veel mensen niet weten is dat je na onze vmbo-opleidingen kunt doorstromen naar alle sectoren in het mbo. Ga je na vier jaar Groen dus liever een opleiding doen in één van de sectoren Techniek, Zorg & Welzijn, of Economie? Dat kan gewoon. En met een diploma vmbo-tl kun je ook doorstromen naar de havo.

Delen
 • Facebook
 • Twitter
 • E-mail
 • WhatsApp
 • LinkedIn